Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
koniecznie spróbuj!
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2854
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3929
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 641
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3858
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2854
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3929
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 641
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3858
Składniki
Posiekaj na "kaszę" mąkę, cukier i masło. Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Owiń ciasto w folię spożywczą i schłodź w lodówce.
Zmiksuj serek mascarpone z jajkami i mlekiem skondensowanym.
Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na papierze do pieczenia starając się stworzyć zgrabne koło. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj formę do tarty grubo masłem. Przełóż ciasto do formy papierem do góry. Dociąż spód tarty, aby się nie odkształciła w trakcie pieczenia. (Do dociążenia spodu tarty możesz użyć kawałków jabłka czy ziemniaka, lub suchego grochu)
Wstaw do piekarnika na 15 min, po tym czasie usuń papier wraz z "dociążeniem". Wylej na ciasto masę na bazie serka mascarpone i piecz kolejne 10-15 min, aż do uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu tarty z pieca odczekaj 2 min i gęsto udekoruj malinami.