Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne tarteletki na kruchym cieście z sernikową masą i lepka polewą toffi z orzeszkami.
Pyszny serniczek bardzo słodki jest! Nie oprze się mu nikt w tym karnawale :))
Odsłon: 403
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 250
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 247
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 189
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 143
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 250
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 247
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 189
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 143
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Nagrzać piekarnik do 165 stopni. Następnie ciasto podzielić na 8 części i wyłożyć nimi formy do tarteletek ( ja mam takie z wyjmowanym spodem o średnicy 12 cm. Wyłożone ciastem foremki włożyć do lodówki. Z podanych składników można też upiec jedną dużą tartę. Wtedy jednak należy po schłodzeniu a przed nałożeniem masy serowej podpiec trochę spód ( ok 15 minut w temperaturze 180 stopni – najpierw z folią spożywczą i fasolką i po ok 10 minutach bez).
W tym czasie jak ciasto będzie się chłodziło przygotować masę serową: dokładnie zmiksować dwa serki z cukrem i mlekiem skondensowanym, potem dodawać po jednym jajku cały czas miksując aż masa będzie dobrze połączona. Dodać ekstrakt z wanilii i mąkę. Tak przygotowaną masą napełnić foremki z ciastem, ale nie do końca- należy zostawić ok pół cm wysokości bo podczas pieczenia serniczki bardzo urosną ( po wyłączeniu piekarnika masa opadnie) . Wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut aż się zarumienią i ciasto będzie upieczone. Serniczki przestudzić.
Zrobić polewę: do garnka dodać śmietanę, cukier, miód i masło i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu ok 15 minut. Dodać pokruszone orzeszki i przestudzić. Taką masę wykładać na wierzch serniczków i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Przepisy Desery
Desery
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Desery
Ciasto z serem
Desery
Babka dyniowa z kremowym serkiem
Desery
Babka drożdżowa
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Przetestowaliśmy kilka, a nawet więcej, przepisów na babkę cytrynową, zanim z...
Odsłon: 192
Ciasto z serem
Moje dzisiejsze ciasto to ciasto czekoladowe z masą serową. Jest proste w wyk...
Odsłon: 144