Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
Składniki
Maliny wrzuć do rondelka, wlej 3 łyżki wody. Gdy owoce zaczną puszczać soki dodaj cukier oraz mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.
Mascarpone ubij ze śmietanką i fixem.
Przygotuj 6 większych szklanek lub pucharków. Do zimnej kawy dodaj aromat migdałowy. Biszkopty zanurzaj na chwilę w kawie (jeden po drugim, bo szybko wchłaniają płyn) i ułóż na dnie, oprósz kakao, wyłóż część masy. Dodaj kolejną warstwę biszkoptów, znowu oprósz kakao, wyłóż maliny, na nie posiekane orzechy, potem resztę masy i posypać kakao.