Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny torcik marchewkowy. Torcik taki za zwyczaj robię z kremem budyniowym lub jogurtowym ale dzisiaj postanowiłam zrobić z kremem śmietankowym. Wyszedł przepyszny.
tortownica, mikser, tarka, nóż, miska,
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Składniki
Całe jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy umytą, obraną startą na tarce o grubych oczkach marchewkę delikatnie mieszamy. Masę łączymy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodę, dodajemy rozpuszczoną wystudzoną margarynę lub masło. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników a następnie przekładamy do wysmarowanej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 18 cm. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 190 - 200 stopni i pieczemy do suchego patyczka około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu górę ciasta ścinamy tak około 0,5 cm i rozkruszmy w palcach robiąc kruszonkę. Pozostałe ciasto kroimy na trzy blaty. Krem śmietankowy: Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fixy. Spodni blat smarujemy częścią kremu śmietankowego, nakładamy drugi blat i znowu krem śmietankowy i trzeci blat i resztę kremu śmietankowego. Górę i boki obsypujemy kruszonką. Dekorujemy kwiatkami zrobionymi z marchewki. Torcik wkładamy do lodówki na 2 godzinki.