Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny torcik na szczególną okazję.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1540
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1231
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1540
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1231
Składniki
Wykonanie spodu pod torcik: Herbatniki należy rozkruszyć- utrzeć z masłem i z roztopioną białą czekoladą. Dno tortownicy wyłożyć pergaminem, następnie nałożyć masę herbatnikową i schłodzić w lodówce. Przygotowanie masy jagodowej: Jagody zasypać cukrem, dodać odrobinę wody i zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym całkowicie rozpuścić w gorącym soku z jagód (wcześniej wyjąć jagody z soku) . Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu (2 łyżki ubitej śnieżki zostawić do dekoracji). Następnie do bitej śmietany wlać tężejącą galaretkę z soku jagodowego- całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód herbatnikowy. Owoce z soku rozprowadzić na masę i zalać galaretką z owoców leśnych. Wierzch ozdobić bitą śmietaną.