Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny torcik na szczególną okazję.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424856
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424856
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Wykonanie spodu pod torcik: Herbatniki należy rozkruszyć- utrzeć z masłem i z roztopioną białą czekoladą. Dno tortownicy wyłożyć pergaminem, następnie nałożyć masę herbatnikową i schłodzić w lodówce. Przygotowanie masy jagodowej: Jagody zasypać cukrem, dodać odrobinę wody i zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym całkowicie rozpuścić w gorącym soku z jagód (wcześniej wyjąć jagody z soku) . Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu (2 łyżki ubitej śnieżki zostawić do dekoracji). Następnie do bitej śmietany wlać tężejącą galaretkę z soku jagodowego- całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód herbatnikowy. Owoce z soku rozprowadzić na masę i zalać galaretką z owoców leśnych. Wierzch ozdobić bitą śmietaną.