Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy torcik oreo bez pieczenia. Oreo można zastapić tańszymi markizami i nie zmieni to smaku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13040
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5211
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13040
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5211
Składniki
Spód: ciasteczka drobno pokruszyć. Dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Torownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przełożyć do formy, docisnąć i schłodzić w lodówce.
Przygotować masę: płatki żelatyny namoczyć i zostawić do napęcznienia. Zaparzyć kawę, przelać do garnuszka, dodać brązowy cukier, czekoladę i podgrzać, aż składniki się roztopią. Napęczniałą żelatynę dobrze odcisnąć i dodać do masy. Mieszając rozpuścić, ale już nie gotować.
Śmietanę i cukier puder ubić w misce na sztywno. Ciagle ubijając dodawać po łyżce kremowy serek. Ubić na sztywno.
Masę podzielić na dwie części i jedną dodać powoli do przestudzonej masy czekoladowej. Wymieszać i rozłożyć równomiernie na spodzie ciasteczkowym. Ciasteczka oreo pokruszyć na grubsze kawałki i rozłożyć na masie. Wstawić do lodówki i ochłodzić.
Ciasto udekorować ciasteczkami oreo. Białą masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować wierzch według uznania np. małymi gwiazdkami. Wyciskam masę pomiędzy ciasteczkami stojącymi na masie czekoladowej na sztorc. Wstawić do lodówki i wyjąć dopiero przed podaniem na stół.