Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ladny i latwy do zrobienai,zapraszam na filmik w którym wszystko jest dokladnie pokazane.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425273
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425273
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10761
Składniki
Pieczemy spód tortu w keksówce.Jajka,cukier i wanilie ubijamy na puszysta mase.Dodajemy mleko i olej i dalej ubijamy.Nastepnie wsypujemy make z kakao i pr.do pieczenia-przesiane!Krótko miezsamy do polaczenia skladników.Wylewamy do keksówki i pieczemygóa/dól przez ok.40 min.175 stopni.
Nastepnie przestudzone ciasto kroimy na trzy czesci.Mozemy je nasaczyc mlekiem,herbata lub sokiem.
Krem: Smietanke ubijamy z cukrem i wanilia,dodajemy mascarpone i ubijamy krótko dalej.Dodajemy 2 lyzki kakao gorzkiego,zamieszac i gotowe. Blaty przekladamy kremem ,mozemy ulozyc owoce -ja dalam na spód banany. Górna czesc tortu posypujemy pokruszonym biszkoptem ,sluzy jako ziemia.Do okola przyklejamy kremem batoniki.Dekorujemy,na koncu cala donicze zwiazalam tasiemka. Tort stal dwa dni w lodówce i byl WYSMIENITY!!!!
Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!