Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99073
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13735
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5913
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99073
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13735
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5913
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić. Dodać cukier, dalej ubijać pomału dodając żółtka. Dodać wodę i olej - miksować. Następnie suche składniki: mąka i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przelać do natłuszczonej blachy. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st.C ok. 30-40 minut. Ostudzić. Przeciąć na 3 blaty, każdy nasączyć kawą.
Masa: śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier puder, dalej chwilkę ubijać. Dodać mascarpone i wiórki. Delikatnie wymieszać.
Złożenie tortu: Najpierw pierwszy blat. Połowa przyszykowanego ananasa. 1/3 porcji masy. Drugi blat. Lekko docisnąć. Reszta ananasa. 1/3 masy. Trzeci blat. Lekko docisnąć. Resztę masy rozsmarować na wierzchu oraz na bokach. Udekorować startą czekoladą i skórką cytrynową.