Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort piętrowy waniliowy z ciasteczkami z polewą. Tort serowy na zimno z owocami. Tort z polewą typu,drip-cake i rozetkami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Najpierw przygotować składniki, brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę.Czekoladę posiekać nożem, borówkę umyć i wysuszyć.Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.
Schłodzoną śmietankę, ubić z serem.Dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Dodać ciasteczka, brzoskwinie, czekoladę i borówkę. Szybko wymieszać i przelać do dwóch zabezpieczonych tortownic fi.27 i 21.Starać się żeby miały jednakowe wysokości tej masy.Wyrównać i schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej na całą noc.
Po schłodzeniu zdjąć obręcze z tortownic. Z dużej tortownicy torcik ułożyć na paterze. Mały torcik ułożyć na górze dużego. polewa-Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance. Ostudzić do jeszcze płynnego i polać górę tortu, tak żeby spływała w formie soplów po bokach. Widoczny rant na dużym torcie, też oblać, tworząc efekt drip-cake.
rozetki-Śmietankę ubić z kremem w proszku. Przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną tylką i zrobić wokół rozetki. Tort przechowywać w lodówce.