Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort piętrowy waniliowy z ciasteczkami z polewą. Tort serowy na zimno z owocami. Tort z polewą typu,drip-cake i rozetkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12497
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13484
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5696
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12497
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13484
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5696
Składniki
Najpierw przygotować składniki, brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę.Czekoladę posiekać nożem, borówkę umyć i wysuszyć.Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.
Schłodzoną śmietankę, ubić z serem.Dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Dodać ciasteczka, brzoskwinie, czekoladę i borówkę. Szybko wymieszać i przelać do dwóch zabezpieczonych tortownic fi.27 i 21.Starać się żeby miały jednakowe wysokości tej masy.Wyrównać i schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej na całą noc.
Po schłodzeniu zdjąć obręcze z tortownic. Z dużej tortownicy torcik ułożyć na paterze. Mały torcik ułożyć na górze dużego. polewa-Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance. Ostudzić do jeszcze płynnego i polać górę tortu, tak żeby spływała w formie soplów po bokach. Widoczny rant na dużym torcie, też oblać, tworząc efekt drip-cake.
rozetki-Śmietankę ubić z kremem w proszku. Przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną tylką i zrobić wokół rozetki. Tort przechowywać w lodówce.