Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo nietypowy torcik, bo z majonezem- placek jest przepyszny. Polecam ten przepis.
Wykonanie ciasta majonezowego:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodawać powoli majonez i obydwie mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać sztywno ubitą piane i aromat. Piec w temperaturze 170 stopni około 60 minut w dużej tortownicy
Wykonanie masy waniliowej:
Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki wrzącej wody i odstawić. Żółtka ubić z jajem i cukrem na parze i również odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć na pulchną masę i dodawać w międzyczasie utarte jaja oraz serki. Następnie wsypywać mleko, wlać letnią żelatynę i podzielić na trzy równe części. Do dwóch części dodać po jednej łyżce kakao, a jedną zostawić białą. Ciasto majonezowe przekroić na pół. Złożyć w następujący sposób: połowa ciasta +masa ciemna + wafel+ kajmak+ wafel+ masa ciemna +druga połowa ciasta. Następnie posmarować jasną masą i posypać kakao. Część ciasta możemy włożyć do zamrażarki i podawać w wersji mrożonej.
Zrobiłam ten tort na 30 urodziny mego lubego. Był zaskakująco pyszny. Polecam
Odsłon: 21949
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4881
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52302
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4881
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52302
Składniki
Wykonanie ciasta majonezowego: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodawać powoli majonez i obydwie mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać sztywno ubitą piane i aromat. Piec w temperaturze 170 stopni około 60 minut w dużej tortownicy
Wykonanie masy waniliowej: Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki wrzącej wody i odstawić. Żółtka ubić z jajem i cukrem na parze i również odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć na pulchną masę i dodawać w międzyczasie utarte jaja oraz serki. Następnie wsypywać mleko, wlać letnią żelatynę i podzielić na trzy równe części. Do dwóch części dodać po jednej łyżce kakao, a jedną zostawić białą. Ciasto majonezowe przekroić na pół. Złożyć w następujący sposób: połowa ciasta +masa ciemna + wafel+ kajmak+ wafel+ masa ciemna +druga połowa ciasta. Następnie posmarować jasną masą i posypać kakao. Część ciasta możemy włożyć do zamrażarki i podawać w wersji mrożonej.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 179
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 1002