Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik z lekkim kremem jeżynowym, bitą śmietaną oraz z mascarpone. Biszkopt tradycyjnie można upiec wcześniej. W zależności jak słodki lubimy krem też możemy dodać więcej cukru, najlepiej spróbować przed dodaniem żelatyny..
Przepis nie tyko dla początkujących - chleb bardzo prosty i szybki w przygoto...
Odsłon: 4591
Niezawodna polewa która zawsze sie udaje!Po wiecej inspiracji zapraszam na mó...
Odsłon: 7039
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 422
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1571
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 371
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2333
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 217
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 422
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1571
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 371
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2333
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 217
Składniki
biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąkę i budyń należy przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy. Wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 160-170ºC około 35-40 minut (do suchego patyczka) Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
krem: 2 szkl jeżyn przełożyć do garnuszka, zmiksować blenderem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Śmietankę ubić na sztywny krem i delikatnie wymieszać z mascarpone, dodać zmiksowane jeżyny oraz chłodną żelatynę. Wszystko razem dokładnie aczkolwiek delikatnie wymieszać.
Biszkopt przekroić na 2 lub 3 blaty. Pierwszy blat położyć na paterze i nasączyć. Rozsmarować 3/4 kremu jeżynowego, posypać pozostałymi jeżynami. Przykryć kolejnym blatem lekko dociskając. Nasączyć i rozsmarować pozostały krem jeżynowy, dowolnie udekorować i włożyć do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Shrek
Desery
Świtezianka
Desery
Ciasto Werona
Desery
Deser chia z mango
Ciasto Shrek
Proponuję dziś przepis na słynne ciasto Shrek, z którym jest jeden problem, a...
Odsłon: 51
Świtezianka
Ciasto Świtezianka to poniekąd klasyczny, „babciny” jabłecznik. Kryje w sobie...
Odsłon: 1232