Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam ten szybki i smaczny krem do tortu. Nasączenie zawsze robię do smaku czasem więcej czasem mniej alkoholu ale lubię mocno nasączone ciasta i w sumie jako całości miałam 1,5 szklanki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy, papierem wykładamy tylko dno. Wykładamy ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, i z wysokości około 60 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę. Odstawiamy do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone
1 szkl mleka odlać (w tym roztrzepać budyń z mąką) resztę zagotować z cukrem.Do gotującego mleka wlać rozmieszana make z budyniem i szybko mieszać aż zgęstnieje.
Jak budyń jest już letni to dodajemy po trochu masło i długo miksujemy aż krem będzie dokładnie wymieszany i lekki. Do kremu można do smaku dodać np sok z cytryny to już jak kto lubi
Biszkopt przekrawamy na 4 części, nasączamy, przekładamy kremem i dekorujemy
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 13
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 212
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 183
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4450
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 210
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 13
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 212
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 183
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4450
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 210
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki należy wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta ja to robię łyżką.Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarujemy, papierem wykładamy tylko dno. Wykładamy ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, i z wysokości około 60 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę. Odstawiamy do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone
1 szkl mleka odlać (w tym roztrzepać budyń z mąką) resztę zagotować z cukrem.Do gotującego mleka wlać rozmieszana make z budyniem i szybko mieszać aż zgęstnieje. Jak budyń jest już letni to dodajemy po trochu masło i długo miksujemy aż krem będzie dokładnie wymieszany i lekki. Do kremu można do smaku dodać np sok z cytryny to już jak kto lubi
Biszkopt przekrawamy na 4 części, nasączamy, przekładamy kremem i dekorujemy
Przepisy Desery
Desery
Babka z galaretek
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Desery
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Ciasto Letnia Fantazja
Babka z galaretek
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 2
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 212