Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trójkąciki drożdżowe to pyszne, puszyste wypieki, które doskonale sprawdzają się jako słodkie przekąski lub dodatek do porannej kawy. Oto prosty przepis na te aromatyczne trójkąciki: Trójkąciki drożdżowe są najlepsze, gdy są świeże, więc podawaj je jak najszybciej po upieczeniu. Możesz również polać je lukrem glazurowym dla dodatkowego smaku i dekoracji. Smacznego!
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31222
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3639
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4603
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1186
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31222
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3639
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4603
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8124
Składniki
1. Przygotuj zaczyn: W miseczce rozkrusz drożdże, dodaj mąkę, cukier, stopniowo wlewaj mleko, mieszając, aż uzyskasz gładką masę. Odstaw na 15 minut, aby wyrosła. 2. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól. Dodaj jajko, mleko i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiaj ciasto, a następnie odstaw na 1 godzinę, aby wyrosło.
3. W międzyczasie przygotuj masę twarogową: Wymieszaj twaróg, jajko, masło, żółtko, budyń w proszku, mleko i cukier mikserem, aż uzyskasz gładką masę.
4. Po wyrośnięciu ciasta wyłóż je na oprószony mąką blat i rozwałkuj w kształt prostokąta. 5. Następnie pokrój ciasto na kwadraty i na każdym z nich umieść łyżkę masy twarogowej.
6. Z każdego kwadratu z masą zrób trójkąty i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj każdy trójkąt roztrzepanym białkiem za pomocą pędzelka. 7. Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C.
8. Po upieczeniu studź bułeczki, a następnie posyp je cukrem pudrem. 9. Smacznego!