Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować wątpliwej jakości trufle, do których często w masowej produkcji dodawany jest syrop glukozowy lub tłuszcz palmowy, przygotuj własne z prostych i niedrogich składników. Możesz je podać gościom na imprezie lub sprezentować komuś bliskiemu. Do zrobienia trufli wybierz gorzką czekoladę o zawartości minimum 70% kakao.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 62
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 62
Składniki
Zaparz kawę espresso.
Gorzką czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do przestudzenia.
W dużej misce wymieszaj ser mascarpone wraz z kawą, rumem i rozpuszczoną czekoladą. Przykryj i wstaw do lodówki na minimum godzinę.
Z gotowej masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z trufli obtocz w kakao.