Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, niepozornie wyglądające trufelki pełne smaku. Z bogatych w witaminy i składniki odżywcze składników. Bez dodatku cukru, ale z pysznymi daktylami. Z kawałeczkami chrupiących orzechów i nutą pomarańczy. Idealne małe co nieco do kawy czy herbaty.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 72
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 488
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1396
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 72
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 488
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1396
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Składniki
Daktyle namoczyć w 1/2 szklanki gorącej wody. Kiedy namiękną odlać wodę, pozostawiając ok. 1 łyżki i całość zmiksować na gładką masę. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Zmiksować na gruboziarnistą pastę. Płatki zmiksować z sokiem z pomarańczy. Składniki przełożyć do miski. Dodać kakao, wiórki, skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać i chwilę zagnieść. Masę na trufelki wstawić do lodówki do schodzenia na ok. 30 minut. Zwilżonymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Trufelki obtoczyć w gorzkim kakao. Schłodzić w lodówce przed podaniem.