Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, niepozornie wyglądające trufelki pełne smaku. Z bogatych w witaminy i składniki odżywcze składników. Bez dodatku cukru, ale z pysznymi daktylami. Z kawałeczkami chrupiących orzechów i nutą pomarańczy. Idealne małe co nieco do kawy czy herbaty.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1408
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3568
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1249
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1408
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3568
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1249
Składniki
Daktyle namoczyć w 1/2 szklanki gorącej wody. Kiedy namiękną odlać wodę, pozostawiając ok. 1 łyżki i całość zmiksować na gładką masę. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Zmiksować na gruboziarnistą pastę. Płatki zmiksować z sokiem z pomarańczy. Składniki przełożyć do miski. Dodać kakao, wiórki, skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać i chwilę zagnieść. Masę na trufelki wstawić do lodówki do schodzenia na ok. 30 minut. Zwilżonymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Trufelki obtoczyć w gorzkim kakao. Schłodzić w lodówce przed podaniem.