Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, niepozornie wyglądające trufelki pełne smaku. Z bogatych w witaminy i składniki odżywcze składników. Bez dodatku cukru, ale z pysznymi daktylami. Z kawałeczkami chrupiących orzechów i nutą pomarańczy. Idealne małe co nieco do kawy czy herbaty.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7703
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 558
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7703
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 558
Składniki
Daktyle namoczyć w 1/2 szklanki gorącej wody. Kiedy namiękną odlać wodę, pozostawiając ok. 1 łyżki i całość zmiksować na gładką masę. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Zmiksować na gruboziarnistą pastę. Płatki zmiksować z sokiem z pomarańczy. Składniki przełożyć do miski. Dodać kakao, wiórki, skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać i chwilę zagnieść. Masę na trufelki wstawić do lodówki do schodzenia na ok. 30 minut. Zwilżonymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Trufelki obtoczyć w gorzkim kakao. Schłodzić w lodówce przed podaniem.