Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki i bardzo aromatyczny i delikatnie słodki deser, truskawki z takimi dodatkami mogą być śmiało przepysznym śniadaniem a dla wszystkich dbających o dobre samopoczucie także przekąską wieczorną...no może popołudniową bardziej ;-)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 30
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 105
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 937
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 30
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 105
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 937
Składniki
truskawki myjemy,osuszamy,usuwamy szypułki,kroimy na plasterki grubości jak lubimy mascarpone ( 4 czubate łyżki ), mleko kokosowe ( 2 łyżki ) i miód ( 1 łyżka ) miksujemy razem króciutko w blenderze na gładki krem płatki owsiane prażymy chwilkę na wcześniej sklarowanej odrobinie masła,na koniec dodajemy jeszcze małą łyżeczkę miodu truskawki podajemy z kokosowym kremem i płatkami możemy doprawić miodem jeżeli jest taka potrzeba Smacznego ;-)