Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na słodki deser z truskawkami. Świetnie sprawdzi się podczas wizyty niezapowiedzianych gości. Wystarczy wrzucić truskawki do naczynia żaroodpornego, posypać kruszonką i zapiec. Cudownie smakują podane z lodami.
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 20
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 527
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 20
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 87
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 413
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, osuszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier i masło. Składniki łączymy ze sobą do momentu powstania małych grudek. Gotową kruszonkę przesypujemy na wierzch truskawek.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzałka góra-dół). Owoce zapiekamy przez około 20-30 minut do momentu, kiedy kruszonka się pięknie zarumieni.
Truskawki pod kruszoną podajemy lekko ciepłe w towarzystwie lodów.