Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na słodki deser z truskawkami. Świetnie sprawdzi się podczas wizyty niezapowiedzianych gości. Wystarczy wrzucić truskawki do naczynia żaroodpornego, posypać kruszonką i zapiec. Cudownie smakują podane z lodami.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3923
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1038
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34243
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3923
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1038
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34243
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, osuszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier i masło. Składniki łączymy ze sobą do momentu powstania małych grudek. Gotową kruszonkę przesypujemy na wierzch truskawek.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzałka góra-dół). Owoce zapiekamy przez około 20-30 minut do momentu, kiedy kruszonka się pięknie zarumieni.
Truskawki pod kruszoną podajemy lekko ciepłe w towarzystwie lodów.