Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-08-2014
Taka zapiekanka świetnie nadaje się na letnie śniadanie, czy podwieczorek!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17202
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 405
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 64
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 133
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17202
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 405
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 64
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 133
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Listki mięty zalać wrzątkiem i zaparzyć.
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować do miękkości w naparze z mięty.
Banana obrać i zblendować z kaszą (nie do całkowitej gładkości), a następnie wymieszać ze stevią i pokruszonymi płatkami migdałowymi.
Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć warstwę kaszy, kolejno truskawki pokrojone w ćwiartki i następną warstwę kaszy.
Całość zapiekać przez około 15- 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wyjęciu pozostawić na 10 minut do wystygnięcia i podawać z jogurtem naturalnym.