Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowa zapiekanka jaglana z miętą

Przepis dnia 2014-08-15
Truskawkowa zapiekanka jaglana z miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 541

Dodano:

Odsłon: 1965

Taka zapiekanka świetnie nadaje się na letnie śniadanie, czy podwieczorek!

Składniki

  • kasza jaglana 6 łyżek
  • truskawki 200g
  • banan 1 szt.
  • mięta kilka listków
  • stevia 1 łyżeczka
  • płatki migdałowe 1 łyżeczka
  • jogurt naturalny 1 łyżka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Truskawkowa zapiekanka jaglana z miętą

Przygotowanie

  1. Listki mięty zalać wrzątkiem i zaparzyć.

  2. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować do miękkości w naparze z mięty.

  3. Banana obrać i zblendować z kaszą (nie do całkowitej gładkości), a następnie wymieszać ze stevią i pokruszonymi płatkami migdałowymi.

  4. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć warstwę kaszy, kolejno truskawki pokrojone w ćwiartki i następną warstwę kaszy.

  5. Całość zapiekać przez około 15- 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

  6. Po wyjęciu pozostawić na 10 minut do wystygnięcia i podawać z jogurtem naturalnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń