Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-08-2014
Taka zapiekanka świetnie nadaje się na letnie śniadanie, czy podwieczorek!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Składniki
Listki mięty zalać wrzątkiem i zaparzyć.
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować do miękkości w naparze z mięty.
Banana obrać i zblendować z kaszą (nie do całkowitej gładkości), a następnie wymieszać ze stevią i pokruszonymi płatkami migdałowymi.
Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć warstwę kaszy, kolejno truskawki pokrojone w ćwiartki i następną warstwę kaszy.
Całość zapiekać przez około 15- 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wyjęciu pozostawić na 10 minut do wystygnięcia i podawać z jogurtem naturalnym.