Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-08-2014
Taka zapiekanka świetnie nadaje się na letnie śniadanie, czy podwieczorek!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2670
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 528
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4833
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2670
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 528
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4833
Składniki
Listki mięty zalać wrzątkiem i zaparzyć.
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować do miękkości w naparze z mięty.
Banana obrać i zblendować z kaszą (nie do całkowitej gładkości), a następnie wymieszać ze stevią i pokruszonymi płatkami migdałowymi.
Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć warstwę kaszy, kolejno truskawki pokrojone w ćwiartki i następną warstwę kaszy.
Całość zapiekać przez około 15- 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wyjęciu pozostawić na 10 minut do wystygnięcia i podawać z jogurtem naturalnym.