Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W SAM RAZ DO KAWY Z PRZYJACIÓŁMI :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
1.Ubijamy białka na sztywną pianę. 2.Dodajemy cukier i żółtka. 3.Do gotowej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. 4.Rozgrzewamy piekarnik na 170C i pieczemy biszkopt ok.30 minut (wymiary blaszki:(28x35cm)
1.Mleko gotujemy,dodajemy cukier i wlewamy budynie. 2.Następnie folią spożywczą przykrywamy budyń i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3.Przygotowane(miękkie) masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i po łyżce dodajemy budyń,ciągle miksując.
1.Truskawki blendujemy. 2.Następnie galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra gorącej wody i wlewamy do naszego musu truskawkowego. 3.Odstawiamy do lekkiego stężenia.
1.Na biszkopt dajemy nasz krem budyniowy 2.Następnie mus truskawkowy 3.Dodatkowo można dać na wierzch warstwę śmietanki 30% i oczywiście dowolnie dekorujemy polewą czekoladową SMACZNEGO! :)