Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W SAM RAZ DO KAWY Z PRZYJACIÓŁMI :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
1.Ubijamy białka na sztywną pianę. 2.Dodajemy cukier i żółtka. 3.Do gotowej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. 4.Rozgrzewamy piekarnik na 170C i pieczemy biszkopt ok.30 minut (wymiary blaszki:(28x35cm)
1.Mleko gotujemy,dodajemy cukier i wlewamy budynie. 2.Następnie folią spożywczą przykrywamy budyń i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3.Przygotowane(miękkie) masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i po łyżce dodajemy budyń,ciągle miksując.
1.Truskawki blendujemy. 2.Następnie galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra gorącej wody i wlewamy do naszego musu truskawkowego. 3.Odstawiamy do lekkiego stężenia.
1.Na biszkopt dajemy nasz krem budyniowy 2.Następnie mus truskawkowy 3.Dodatkowo można dać na wierzch warstwę śmietanki 30% i oczywiście dowolnie dekorujemy polewą czekoladową SMACZNEGO! :)