Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni deser z truskawek z dodatkiem pokruszonych biszkopcików jest lekki i smaczny. Idealny na upalne dni.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Połowę włożyć do garnka, zagotować, wsypać galaretkę, dosłodzić do smaku, dokładnie wymieszać, przestudzić.
Na dno pucharków wsypać musli z suszonymi owocami.
Następnie wyłożyć tężejący mus truskawkowy.
Jogurt grecki zmiksować z pokrojonym melonem, doprawić do smaku miodem i cukrem waniliowym, wyłożyć na mus do pucharków.
Posypać pokruszonymi biszkoptami.
Na wierzch wsypać pokrojone pozostałe truskawki.
Schłodzić, ozdobić według własnego uznania, podawać.