Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz próbowałam nieznaną mi dotąd TAPIOKĘ! Moje wrażenia- duże i pozytywne zaskoczenie. Mimo, że sama w sobie nie ma smaku, to nabiera go poprzez gotowanie w mleku, a w połączeniu z truskawkami tworzy idealny pudding.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Połowę truskawek zamrozić, drugą połowę zblendować na mus.
Tapiokę namoczyć w wodzie (co najmniej 30 minut), a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi (cały czas mieszając!) do momentu, aż kuleczki tapioki będą przezroczyste.
Ugotowaną tapiokę schłodzić.
Połowę schłodzonej tapioki wymieszać z musem truskawkowym, drugą połowę pozostawić.
Zamrożone truskawki, po wyciągnięciu z zamrażalnika, odstawić na kilka minut, a następnie zblendować, aby powstał sorbet (można dosłodzić go stevią).
Pudding podawać w pucharkach: warstwa tapioki z truskawką, warta tapioki z mlekiem, gałka sorbetu i kilka orzechów nerkowca.