Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne twarogowe racuchy dla małych i dużych łasuchów. Szybkie, proste i tanie w przygotowaniu ale też bardzo smaczne. Polecam
miska, mikser, widelec, łyżka, patelnia, ręcznik papierowy,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13151
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12325
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13151
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5374
Składniki
Twaróg włożyć do miski i rozgnieść widelcem, dodać żółtka , cukier puder, cukier z prawdziwą wanilią wymieszać. Następnie dodać maślankę, przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i na koniec masę serową połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Po dokładnym wymieszaniu odstawić na 10 minut, po czym na patelni rozgrzać olej i smażyć na małym ogniu nie duże placuszki, smażyć na złoty kolor z obydwu stron. W razie potrzeby odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem . Smacznego.
Przygotowanie placuszków.
Łączenie składników.
Połączenie masy serowej z ubitymi na sztywno białkami.
Serowe racuchy gotowe do podania.