Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne twarogowe racuchy dla małych i dużych łasuchów. Szybkie, proste i tanie w przygotowaniu ale też bardzo smaczne. Polecam
miska, mikser, widelec, łyżka, patelnia, ręcznik papierowy,
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 326
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 326
Składniki
Twaróg włożyć do miski i rozgnieść widelcem, dodać żółtka , cukier puder, cukier z prawdziwą wanilią wymieszać. Następnie dodać maślankę, przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i na koniec masę serową połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Po dokładnym wymieszaniu odstawić na 10 minut, po czym na patelni rozgrzać olej i smażyć na małym ogniu nie duże placuszki, smażyć na złoty kolor z obydwu stron. W razie potrzeby odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem . Smacznego.
Przygotowanie placuszków.
Łączenie składników.
Połączenie masy serowej z ubitymi na sztywno białkami.
Serowe racuchy gotowe do podania.