Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje pewna pula przepisów, które najpyszniej smakują wiosną. Do tej grupy należy twarożek z rzodkiewką. Tę przekąskę mogą przygotować nawet dzieci, ale prostota wykonania nie odziera jej ze wspaniałego smaku. Świeży twarożek, chrupiące rzodkiewki i aromatyczny szczypiorek to coś, co świetnie pasuje do bagietki z masłem. Do twarożku możesz dodać też ząbek czosnku, kawałek zielonego ogórka lub surowego pomidora. Dodatek świeżych, siekanych ziół także wzbogaci i urozmaici smak.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Umyj rzodkiewki i pokrój w plasterki, posyp solą i zostaw na 10 minut. Do miski rozkrusz biały ser i dodatkowo rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Możesz także użyć serka wiejskiego, ale wtedy dodawanie innego nabiału jest już zbędne. Drobno posiekaj szczypiorek.
Do twarogu dodaj pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, dopraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj. Twarożek podawaj ze świeżym pieczywem lub krakersami. Możesz go także użyć jako farsz do naleśników lub tortilli. Wedle uznania dodaj inne warzywa, a nadmiar twarożku przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.