Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje pewna pula przepisów, które najpyszniej smakują wiosną. Do tej grupy należy twarożek z rzodkiewką. Tę przekąskę mogą przygotować nawet dzieci, ale prostota wykonania nie odziera jej ze wspaniałego smaku. Świeży twarożek, chrupiące rzodkiewki i aromatyczny szczypiorek to coś, co świetnie pasuje do bagietki z masłem. Do twarożku możesz dodać też ząbek czosnku, kawałek zielonego ogórka lub surowego pomidora. Dodatek świeżych, siekanych ziół także wzbogaci i urozmaici smak.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Umyj rzodkiewki i pokrój w plasterki, posyp solą i zostaw na 10 minut. Do miski rozkrusz biały ser i dodatkowo rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Możesz także użyć serka wiejskiego, ale wtedy dodawanie innego nabiału jest już zbędne. Drobno posiekaj szczypiorek.
Do twarogu dodaj pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, dopraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj. Twarożek podawaj ze świeżym pieczywem lub krakersami. Możesz go także użyć jako farsz do naleśników lub tortilli. Wedle uznania dodaj inne warzywa, a nadmiar twarożku przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.