Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje pewna pula przepisów, które najpyszniej smakują wiosną. Do tej grupy należy twarożek z rzodkiewką. Tę przekąskę mogą przygotować nawet dzieci, ale prostota wykonania nie odziera jej ze wspaniałego smaku. Świeży twarożek, chrupiące rzodkiewki i aromatyczny szczypiorek to coś, co świetnie pasuje do bagietki z masłem. Do twarożku możesz dodać też ząbek czosnku, kawałek zielonego ogórka lub surowego pomidora. Dodatek świeżych, siekanych ziół także wzbogaci i urozmaici smak.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 513
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 129
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 513
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 129
Składniki
Umyj rzodkiewki i pokrój w plasterki, posyp solą i zostaw na 10 minut. Do miski rozkrusz biały ser i dodatkowo rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Możesz także użyć serka wiejskiego, ale wtedy dodawanie innego nabiału jest już zbędne. Drobno posiekaj szczypiorek.
Do twarogu dodaj pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, dopraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj. Twarożek podawaj ze świeżym pieczywem lub krakersami. Możesz go także użyć jako farsz do naleśników lub tortilli. Wedle uznania dodaj inne warzywa, a nadmiar twarożku przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.