Do góry

Desery Przepis na:

Ucierane z jagodami i czereśniami

Ucierane z jagodami i czereśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1222

Dodano:

Odsłon: 1044

Skoro mam jagody i czereśnie to nie może zabraknąć ciasta z tymi owocami. Ciasto jest z tych szybkich i prostych ale smacznych. Możecie użyć innych owoców jeśli nie macie takich jak ja, też będzie smaczne. Oczywiście jak to bywa najlepiej smakuje jeszcze letnie choć to nie zdrowe. No ale trudno się oprzeć pokusie. Ciacho na każdą okazję jak i bez okazji, zawsze na czasie.

Składniki

  • 1,5 szk mąki tortowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g miękkiej margaryny do pieczenia
  • 4 wiejskie jajka
  • 3/4 szk cukru
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ok. 1 szk czereśni
  • ok. 3/4 szk jagód
  • cukier puder
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ucierane z jagodami i czereśniami

Przygotowanie

  1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem.
    Potem dodać jajko, dobrze wymieszać i tak aż do ostatniego jajka.
    Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski z masą i wymieszać.
    Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wierzch posypać odrobiną bułki tartej i wyłożyć owoce.
    Najpierw wydrylowane czereśnie a potem jagody ( można lekko docisnąć ).
    Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
    Upieczone posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń