Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 672
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1415
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1067
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 672
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1415
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1067
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 32
Składniki
Mleko i cukier zagotowuję. Do gorącej masy wsypuję orzechy. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do wystygnięcia. Następnie do masy dodaję miękkie masło i miksuję do połączenia składników. Masę orzechową dzielę na pół i do jednej części dodaję kakao. Masę kakaową mieszam.
Wafle przekładam na zmianę masą jasną i ciemną. Następnie wstawiam całość do lodówki, aż masa w waflach zastygnie. Po 2-3 godzinach kroję wafel w dowolnego kształtu andruty. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, następnie dodaję olej i mieszam. Pokrojone wafelki dowolnie ozdabiam. Możecie polać je czekoladą, tworzyć wzorki lub zanurzać częściowo w czekoladzie. Wafle orzechowe gotowe. Smacznego :)