Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 51
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 94
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 51
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 94
Składniki
Mleko i cukier zagotowuję. Do gorącej masy wsypuję orzechy. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do wystygnięcia. Następnie do masy dodaję miękkie masło i miksuję do połączenia składników. Masę orzechową dzielę na pół i do jednej części dodaję kakao. Masę kakaową mieszam.
Wafle przekładam na zmianę masą jasną i ciemną. Następnie wstawiam całość do lodówki, aż masa w waflach zastygnie. Po 2-3 godzinach kroję wafel w dowolnego kształtu andruty. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, następnie dodaję olej i mieszam. Pokrojone wafelki dowolnie ozdabiam. Możecie polać je czekoladą, tworzyć wzorki lub zanurzać częściowo w czekoladzie. Wafle orzechowe gotowe. Smacznego :)