Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia wafelki, przyjemnie kolorowe.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1133
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2133
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1133
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2133
Składniki
W garnuszku rozpuścić masło z dodatkiem cukru. Podgrzewać do momentu, aż masło się upłynni, a cukier rozpuści. Następnie dalej podgrzewając połączone z cukrem masło,na bardzo małej temperaturze, dodać śmietanę. Wszystko razem podgrzać, wymieszać. Zdjąć garnek z kuchenki i do jego zawartości wsypać galaretki. Dokładnie wymieszać. Ciepła masą smarować kolejno każdy wafel i przykładać następnym, aż do wykorzystania wszystkich wafli, przełożenia całego opakowania. Wafle szybko i sprawnie się sklejają, nie trzeba długo czekać, żeby je wygodnie pokroić. Do wafli można wykorzystać galaretki o dowolnym smaku, kolorze.