Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejszy sernik do wykonania. Smaczny i forma serca z galaretki sprawia, że na idealnie pasuje na walentynki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4155
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 130
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3481
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4155
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 130
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3481
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Składniki
Masło roztapiamy i schładzamy. Herbatniki wkładamy do blendera i rozdrabniamy. Wlewamy masło i nadal blendujemy. Formę 30cm na 25 cm wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy masę równając i lekko ubijając.
Przygotowujemy masę serową. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i zostawiamy do schłodzenia. W misce umieszczamy wszystkie składniki wraz ze schłodzoną żelatyną i mieszamy. Masę wykładamy na blachę, równamy i umieszczamy w lodówce do stężenia.
Rozpuszczamy czerwone galaretki w 800 ml wody i schładzamy. Formę w kształcie serca umieszczamy na masie serowej mocno dociskając. W sercu układamy umyte i przekrojone na pół truskawki, zalewamy czerwoną galaretką i umieszczamy w lodówce do stężenia.
Następnie rozpuszczamy żółte galaretki w 800 ml wody i schładzamy. Następnie ostrożnie ściągamy formę serca. Na pozostałej części sernika układamy pokrojonego w plasterki banana, zalewamy żółtą galaretką i wstawiamy do lodówki do stężenia.