Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi płatkami migdałowymi. Deser sprawdzi się na zimno i na ciepło.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4051
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 153
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4051
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 153
Składniki
Do mleka migdałowego dodajemy kaszę, kardamon i cukier. Mieszamy. Podgrzewamy, aż masa będzie gęsta, a kasza miękka. Zdejmujemy z ognia, dodajemy amaretto i mielone migdały, mieszamy. Wiśnie razem z zalewą podgrzewamy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w małej ilości wody. Mieszamy i podgrzewamy, aż zgęstnieje.
Do pucharków nakładamy masę z kaszą, na to wiśnie, na to znów masę z kaszą. Górę możemy opcjonalnie udekorować wegańska bitą śmietaną. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Kiedy płatki ostygną posujemy nimi desery.