Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi płatkami migdałowymi. Deser sprawdzi się na zimno i na ciepło.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4059
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13365
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2651
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4059
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 249
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13365
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2651
Składniki
Do mleka migdałowego dodajemy kaszę, kardamon i cukier. Mieszamy. Podgrzewamy, aż masa będzie gęsta, a kasza miękka. Zdejmujemy z ognia, dodajemy amaretto i mielone migdały, mieszamy. Wiśnie razem z zalewą podgrzewamy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w małej ilości wody. Mieszamy i podgrzewamy, aż zgęstnieje.
Do pucharków nakładamy masę z kaszą, na to wiśnie, na to znów masę z kaszą. Górę możemy opcjonalnie udekorować wegańska bitą śmietaną. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Kiedy płatki ostygną posujemy nimi desery.