Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi płatkami migdałowymi. Deser sprawdzi się na zimno i na ciepło.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17412
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 345
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 920
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7284
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8776
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17412
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 345
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 920
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7284
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8776
Składniki
Do mleka migdałowego dodajemy kaszę, kardamon i cukier. Mieszamy. Podgrzewamy, aż masa będzie gęsta, a kasza miękka. Zdejmujemy z ognia, dodajemy amaretto i mielone migdały, mieszamy. Wiśnie razem z zalewą podgrzewamy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w małej ilości wody. Mieszamy i podgrzewamy, aż zgęstnieje.
Do pucharków nakładamy masę z kaszą, na to wiśnie, na to znów masę z kaszą. Górę możemy opcjonalnie udekorować wegańska bitą śmietaną. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Kiedy płatki ostygną posujemy nimi desery.