Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka która musi pojawić się na wielkanocnym stole
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2435
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1890
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2435
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1890
Składniki
Jajka ubić z cukrem na jasną pulchną masę. Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej dodawać porcjami mąkę cały czas miksując. Następnie dodać startą skórkę i sok z cytryny.
Ostrożnie wlać roztopione i ostudzone masło. Miksować aż masło połączy się z ciastem.
Przelać do formy i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.