Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babkę Puszek pochodzi z PRLu. Jest wielokrotnie sprawdzony. Polecam!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3128
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3128
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Formę do babki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijać do 1 jajku. Mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną przesiać. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Dodać 6 łyżek oleju i 2 łyżki octu. Wymieszać łopatką. Ciasto przelać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec ok. 50 minut. Po upieczeniu babki i wyjęciu jej z formy, przygotować polewę. 1 tabliczkę gorzkiej czekolady i 50 g masła rozpuścić podgrzewając. Polewę wylać na babkę. Można posypać płatkami migdałowymi lub dowolną posypką.