Do góry

Desery Przepis na:

Wielkanocny piernik z powidłami

Wielkanocny piernik z powidłami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18476

Dodano:

Odsłon: 3319

Smaczny ciasto na stół wielkanocny.

Składniki

  • Jajka 3 szt.
  • Mleko 1 szklanka
  • Powidło śliwkowe 1 szklanka
  • Olej ¾ szklanki
  • Mąka pszenna 3 szklanki
  • Miód prawdziwy 2 łyżki
  • Cukier 1 szklanka
  • Kakao 2 łyżki
  • Przyprawa do piernika 1 duża paczka
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona 1 ½ łyżeczki
  • Cukier puder do posypki
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Wielkanocny piernik z powidłami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do miski wbić jajka, dodać mleko, miód i powidła śliwkowe i wymieszać mikserem. W drugiej misce wymieszać suche składniki. Dodawać po jednej łyżce mieszanki suchej do mokrej miksując. Blachę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń