Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny ciasto na stół wielkanocny.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 117
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20692
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26211
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 117
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20692
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26211
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Wykonanie: Do miski wbić jajka, dodać mleko, miód i powidła śliwkowe i wymieszać mikserem. W drugiej misce wymieszać suche składniki. Dodawać po jednej łyżce mieszanki suchej do mokrej miksując. Blachę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.