Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest "dziwne" jak dla mnie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dość tępe o mocno bananowym smaku i zapachu i o dziwo nie tak słodkie jakby się wydawało.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11239
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13464
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5234
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11239
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13464
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5234
Składniki
Banany obieramy i kroimy w plastry. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 min. Całe jajka miksujemy, dodajemy mleko skondensowane i roztopione masło. Cały czas miksując dodajemy mąkę. Dokładamy banany i delikatnie je łączymy z ciastem. Tortownicę 24 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Cisto wlewamy do formy i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gdyby zbyt brązowiało przykrywamy folią aluminiową. Ciasto studzimy w piekarniku.