Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest "dziwne" jak dla mnie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dość tępe o mocno bananowym smaku i zapachu i o dziwo nie tak słodkie jakby się wydawało.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1400
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 384
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1400
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 384
Składniki
Banany obieramy i kroimy w plastry. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 min. Całe jajka miksujemy, dodajemy mleko skondensowane i roztopione masło. Cały czas miksując dodajemy mąkę. Dokładamy banany i delikatnie je łączymy z ciastem. Tortownicę 24 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Cisto wlewamy do formy i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gdyby zbyt brązowiało przykrywamy folią aluminiową. Ciasto studzimy w piekarniku.