Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest "dziwne" jak dla mnie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dość tępe o mocno bananowym smaku i zapachu i o dziwo nie tak słodkie jakby się wydawało.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Banany obieramy i kroimy w plastry. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 min. Całe jajka miksujemy, dodajemy mleko skondensowane i roztopione masło. Cały czas miksując dodajemy mąkę. Dokładamy banany i delikatnie je łączymy z ciastem. Tortownicę 24 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Cisto wlewamy do formy i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gdyby zbyt brązowiało przykrywamy folią aluminiową. Ciasto studzimy w piekarniku.