Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub wytrawny deser - gruszki pieczone w winie z serem pleśniowym, podane z żurawiną.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Gruszki przekrój na połówki i wydrąż środki. W wolne miejsce pokrusz ser pleśniowy. Całość polej winem i zapiekaj w gorącym piekarniku (ok. 200 stopni, termoobieg) mniej więcej 10 - 12 minut. Gruszki powinny być miękkie, a ser całkowicie rozpuszczony. Podawaj, jak w moim przypadku, z makaronem z kaczką w estragonie, lub z inną, korzenną potrawą, lub samodzielnie, jako wytrawny deser. Przed podaniem połóż na każdej gruszce pół łyżeczki żurawiny lub borówek.