Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub wytrawny deser - gruszki pieczone w winie z serem pleśniowym, podane z żurawiną.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 14
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 14
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Składniki
Gruszki przekrój na połówki i wydrąż środki. W wolne miejsce pokrusz ser pleśniowy. Całość polej winem i zapiekaj w gorącym piekarniku (ok. 200 stopni, termoobieg) mniej więcej 10 - 12 minut. Gruszki powinny być miękkie, a ser całkowicie rozpuszczony. Podawaj, jak w moim przypadku, z makaronem z kaczką w estragonie, lub z inną, korzenną potrawą, lub samodzielnie, jako wytrawny deser. Przed podaniem połóż na każdej gruszce pół łyżeczki żurawiny lub borówek.