Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub wytrawny deser - gruszki pieczone w winie z serem pleśniowym, podane z żurawiną.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11310
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 286
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 322
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 53
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 422
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11310
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 286
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 322
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 53
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 422
Składniki
Gruszki przekrój na połówki i wydrąż środki. W wolne miejsce pokrusz ser pleśniowy. Całość polej winem i zapiekaj w gorącym piekarniku (ok. 200 stopni, termoobieg) mniej więcej 10 - 12 minut. Gruszki powinny być miękkie, a ser całkowicie rozpuszczony. Podawaj, jak w moim przypadku, z makaronem z kaczką w estragonie, lub z inną, korzenną potrawą, lub samodzielnie, jako wytrawny deser. Przed podaniem połóż na każdej gruszce pół łyżeczki żurawiny lub borówek.