Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub wytrawny deser - gruszki pieczone w winie z serem pleśniowym, podane z żurawiną.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232126
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232126
Składniki
Gruszki przekrój na połówki i wydrąż środki. W wolne miejsce pokrusz ser pleśniowy. Całość polej winem i zapiekaj w gorącym piekarniku (ok. 200 stopni, termoobieg) mniej więcej 10 - 12 minut. Gruszki powinny być miękkie, a ser całkowicie rozpuszczony. Podawaj, jak w moim przypadku, z makaronem z kaczką w estragonie, lub z inną, korzenną potrawą, lub samodzielnie, jako wytrawny deser. Przed podaniem połóż na każdej gruszce pół łyżeczki żurawiny lub borówek.