Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy deser na walentynki
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1767
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1767
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC .Forme wysmarowac tluszczem i lekko skropic woda.Stolnice posypac maka i wylozyc na nia ciasto. Z ciasta wyciac serce. Nastepnie przelozyc ciasto na blachec i uzywajac czubka noza naciac mniejsze serce w srodku, pozostawiaja brzeg okolo 3/4cm
Tarte pokryc nadzieniem wisniowym, omijajac brzegi ( czyli nalozyc na mniejsze serce) Wlozyc tarte do pieca na okolo 15min (az brzegi sie podniosa i nabiora zlotobrazowego koloru.