Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna alternatywa zamiast słodkiego.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 199
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 50
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 199
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 50
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Składniki
Najpierw przygotowujemy dodatki, które dodamy do muffinek. Ser kozi kroimy w kostkę (najlepiej, żeby nie był kremowy). Pistacje (pozbywamy się łupin) siekamy drobno. Oliwki możemy pokroić lub wrzucić w całości. Potem przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, pieprz, sól), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, jogurt). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Smacznego!