Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zachwycić swoich domowników ? Zaserwuj im zakręcone pączki !
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Rozpuść masło, dodaj mleko, łyżkę cukru, drożdże i jajko. Odstawiamy na 15 minut.
Do mąki dodajemy składniki z pkt. 1 zaczyn powinien zacząć pracować. Wyrabiamy ciasto - ręcznie albo w mikserze. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na małe kulki i znowu damy im wyrosnąć ok 30 minut,
Następnie formujemy wałeczki, które zakręcamy w zawijańce. Dajemy im jeszcze chwile urosnąć i smażymy jak pączki w gorącym oleju. Można je obtoczyć w cukrze lub posypać cukrem pudrem. Smacznego !