Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zachwycić swoich domowników ? Zaserwuj im zakręcone pączki !
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
Składniki
Rozpuść masło, dodaj mleko, łyżkę cukru, drożdże i jajko. Odstawiamy na 15 minut.
Do mąki dodajemy składniki z pkt. 1 zaczyn powinien zacząć pracować. Wyrabiamy ciasto - ręcznie albo w mikserze. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na małe kulki i znowu damy im wyrosnąć ok 30 minut,
Następnie formujemy wałeczki, które zakręcamy w zawijańce. Dajemy im jeszcze chwile urosnąć i smażymy jak pączki w gorącym oleju. Można je obtoczyć w cukrze lub posypać cukrem pudrem. Smacznego !