Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto do dobrej herbatki.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8656
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1878
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8656
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1878
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Wykonanie: Rozłożyć ciasto na stolnicy, pociąć na kwadraty, na każdym wyłożyć wzdłuż marmoladkę, delikatnie zwinąć w rulon, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem ze śmietaną, posypać cukrem waniliowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 i piec około 20 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.