Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjne i bardzo smaczne ciasto )
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 166
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 166
Składniki
żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę, dodawać po 1 żółtku i po trochu cukru cały czas miksując na niskich obrotach. Na koniec dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie równe części, do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać, a do drugiej dodać 2 łyżki mąki i też dokładnie wymieszać. Blaszkę /23x36/ wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać do niej na przemian ciasto jasne i ciemne. Ja nakładałam łyżkami stołowymi. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok 40 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Po wystudzeniu przekroić biszkopt na dwa płaty.
Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki. Przełożyć do rondelka, dodać cukier i prażyć na małym ogniu, aż się rozpadną. Następnie dodać galaretkę w proszku, zamieszać i gorącą masę wylać na przekrojony spód biszkoptu.Poczekać , aż wystygnie.Wstawić do lodówki.
Krem karpatko wy zrobić wg. opisu na opakowaniu i wyłożyć na zimne jabłka. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Wstawić do lodówki na ok godzinę. SMACZNEGO! Przepraszam za jakość zdjęć.