Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie mam pojęcia skąd taka mało sympatyczna nazwa, ponieważ ciasto jest bardzo smaczne,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414615
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414615
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
1. przygotować ciasto z podanych składników (tak jak ciasto kruche), podzielić na 2 części, 2. jedną cześć rozwałkować, upiec w 180-190 st ok 25 min, 3. ubić pianę z białek, dodać cukier, rozwałkować drugą część ciasta, wyłożyć na nie pianę, posypać płatkami, piec ok 30 min w 150-160 st, 4. sok wiśniowy wymieszać z wodą, zagotować, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do stężenia, 5. na wystudzone ciasto bez piany wyłożyć wiśnie, zalać tężejącą galaretką, 6. śmietanę ubić ze śmietan-fixem, wyłożyć na zastygniętą galaretkę z wiśniami, przykryć ciastem z pianą, odstawić na kilka godzin, smacznego