Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone babeczki swój piękny kolor zawdzięczają szpinakowi. Nie musisz się jednak martwić, nie jest on wyczuwalny w smaku. Muffinki możesz serwować na drugie śniadanie lub deser do popołudniowej kawy.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 489
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3802
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 273
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1391
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 489
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3802
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 273
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1391
Składniki
Szpinak umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Wrzuć do misy blendera i zmiksuj wraz z jajkami, olejem, sokiem z cytryny i cukrem kokosowym.
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie połącz z mokrymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Do formy na muffinki włóż papilotki, każdą z nich wypełnij masą do ¾ wysokości.
Zielone babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez koło 30 minut, do tzw. suchego patyczka.