Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone babeczki swój piękny kolor zawdzięczają szpinakowi. Nie musisz się jednak martwić, nie jest on wyczuwalny w smaku. Muffinki możesz serwować na drugie śniadanie lub deser do popołudniowej kawy.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3887
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2923
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 395
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3887
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2923
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 395
Składniki
Szpinak umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Wrzuć do misy blendera i zmiksuj wraz z jajkami, olejem, sokiem z cytryny i cukrem kokosowym.
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie połącz z mokrymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Do formy na muffinki włóż papilotki, każdą z nich wypełnij masą do ¾ wysokości.
Zielone babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez koło 30 minut, do tzw. suchego patyczka.