Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone babeczki swój piękny kolor zawdzięczają szpinakowi. Nie musisz się jednak martwić, nie jest on wyczuwalny w smaku. Muffinki możesz serwować na drugie śniadanie lub deser do popołudniowej kawy.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 153
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 305
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 487
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 854
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 153
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 305
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 487
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 854
Składniki
Szpinak umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Wrzuć do misy blendera i zmiksuj wraz z jajkami, olejem, sokiem z cytryny i cukrem kokosowym.
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie połącz z mokrymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Do formy na muffinki włóż papilotki, każdą z nich wypełnij masą do ¾ wysokości.
Zielone babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez koło 30 minut, do tzw. suchego patyczka.