Do góry

Desery Przepis na:

Zielone ciasteczka z posypką

Zielone ciasteczka z posypką

Autor:

Przepisów i artykułów: 771 Ocena: 15041

Dodano:

Odsłon: 3882

Magia Świąt Bożego Narodzenia. Miękkie zielone ciasteczka z dodatkiem zieleniny.

Składniki

  • mąka pszenna 230 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier puder 150 g
  • świeża rukola, jarmuż ( można użyć też sałaty )40 g
  • mleko 50-60 ml
  • masło 120 g
  • aromat migdałowy kilka kropli
  • zielony barwnik odrobina
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zielone ciasteczka z posypką

Przygotowanie

  1. Składniki w temperaturze pokojowej.
    Wszystkie składniki miksujemy w robocie z ostrzami na gładką masę.
    Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, masa jest dość rzadka.
    Jak nie mamy rękawa, możemy użyć torebkę śniadaniową, obcinając róg, lub zwinąć papier do pieczenia.

  2. Ja użyłam metalowej dyszy, ale nie jest to konieczne, ponieważ ciastka i tak rozlewają się podczas pieczenia.
    Z rękawa wyciskamy okrągłe ciasteczka.

  3. Ciasteczka dekorujemy cukrowymi ozdobami.
    Pieczemy w 175 C około 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń