Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magia Świąt Bożego Narodzenia. Miękkie zielone ciasteczka z dodatkiem zieleniny.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Składniki w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki miksujemy w robocie z ostrzami na gładką masę. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, masa jest dość rzadka. Jak nie mamy rękawa, możemy użyć torebkę śniadaniową, obcinając róg, lub zwinąć papier do pieczenia.
Ja użyłam metalowej dyszy, ale nie jest to konieczne, ponieważ ciastka i tak rozlewają się podczas pieczenia. Z rękawa wyciskamy okrągłe ciasteczka.
Ciasteczka dekorujemy cukrowymi ozdobami. Pieczemy w 175 C około 10 minut.