Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni zimny deser na bazie mleka z morelami i galaretką. Szybko a przede wszystkim łatwo :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3484
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3484
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w/g przepisu na opakowaniu. Mieszamy ją mikserem. Mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim cukier waniliowy i miód. Studzimy i powoli wlewamy żelatynę. Mieszamy mikserem. Formę wykładamy folią aluminiową i wylewamy na nią mleko z żelatyną. Wkładamy do lodówki, aby stężało. Morele myjemy, wyjmujemy pestkę i kroimy na kawałeczki. Układamy na stężałą galaretkę mleczną. Galaretki morelowe rozpuszczamy we wrzątku i wystudzone wylewamy na morele. Formę wkładamy do lodówki na 2 godziny. Aby wyjąc deser należy obkroić go dookoła nożem. Składniki na formę keksówkę o wymiarach 12/ 26 cm.