Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inne muffinki, tym razem z oregano, swietnie smakuja np. z dipem szczypiorkowym.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 308
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 308
Składniki
Letnia wode wymieszac z cukrem i suchymi drozdzami, odstawic na 5 min. W innej misce dodac do maki oliwe z oliwek, sól, oregano i plynne drozdze. Wyrabiac ciasto tak dlugo, az zacznie sie odrywac od brzegów miski. Uformowac male kulki i wlozyc je do foremki na muffinki, nastepnie przykryc ja scierka i wstawic do piecyka na 10 min (temp. 50° C) Po 10 minutach wyjac foremke z piecyka, nagrzac piecyk do 200° C, a muffinki lekko skropic woda, posypac maka i ozdobic igielkami rozmarynu. Piec 25-30 min.
Muffinki smakuja z dipem szczypiorkowym. Ser smietankowy zmieszac w proporcjach 1:1 z twarozkiem 20%, posolic, dodac odrobine soku z cytryny, szczypte cukru i posiekany szczypior.
Muffinki podawac z dipem szczypiorkowym.