Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej zupie słyszałam już dawno. Jednak jakoś nie mogłam się zabrać za jej ugotowanie. Ta zupa to raczej deser, który możemy zjeść na ciepło lub zimno ale na ciepło jak dla mnie jest lepsza. Zupa jest prosta w przygotowaniu ale ważne jest aby z zupy nie zrobić jajecznicy bo niestety może się tak stać. Trzeba uważać a wszystko się uda.
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 533
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 707
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 103
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2087
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5058
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 533
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 707
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 103
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2087
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5058
Składniki
W garnku zagotować mleko, zmniejszyć ogień do minimum. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić dodając 2 łyżki cukru. Na mleko kłaść łyżką porcje piany a po chwili odwracać nasze chmurki. Wyjmować je łyżką cedzakową na talerz. Żółtka utrzeć z resztą cukru i ekstraktem waniliowym na kogel mogel. Cały czas miksując żółtka bardzo powoli i maleńką strużką wlewać gorące mleko do żółtek. Mieszać do momentu aż wylejemy całe mleko. Zupę można dodatkowo zagotować ale to nie jest konieczne i trzeba uważać aby żółtka się nie ścięły. Gotową zupę nalewać na talerze, na zupie kłaść nasze chmurki i na koniec udekorować świeżą miętą.