Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej zupie słyszałam już dawno. Jednak jakoś nie mogłam się zabrać za jej ugotowanie. Ta zupa to raczej deser, który możemy zjeść na ciepło lub zimno ale na ciepło jak dla mnie jest lepsza. Zupa jest prosta w przygotowaniu ale ważne jest aby z zupy nie zrobić jajecznicy bo niestety może się tak stać. Trzeba uważać a wszystko się uda.
W garnku zagotować mleko, zmniejszyć ogień do minimum.
Białka oddzielić od żółtek.
Białka ubić dodając 2 łyżki cukru.
Na mleko kłaść łyżką porcje piany a po chwili odwracać nasze chmurki.
Wyjmować je łyżką cedzakową na talerz.
Żółtka utrzeć z resztą cukru i ekstraktem waniliowym na kogel mogel.
Cały czas miksując żółtka bardzo powoli i maleńką strużką wlewać gorące mleko do żółtek.
Mieszać do momentu aż wylejemy całe mleko.
Zupę można dodatkowo zagotować ale to nie jest konieczne i trzeba uważać aby żółtka się nie ścięły.
Gotową zupę nalewać na talerze, na zupie kłaść nasze chmurki i na koniec udekorować świeżą miętą.
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51163
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 48
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 202
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 409
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51163
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 48
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 202
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 409
Składniki
W garnku zagotować mleko, zmniejszyć ogień do minimum. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić dodając 2 łyżki cukru. Na mleko kłaść łyżką porcje piany a po chwili odwracać nasze chmurki. Wyjmować je łyżką cedzakową na talerz. Żółtka utrzeć z resztą cukru i ekstraktem waniliowym na kogel mogel. Cały czas miksując żółtka bardzo powoli i maleńką strużką wlewać gorące mleko do żółtek. Mieszać do momentu aż wylejemy całe mleko. Zupę można dodatkowo zagotować ale to nie jest konieczne i trzeba uważać aby żółtka się nie ścięły. Gotową zupę nalewać na talerze, na zupie kłaść nasze chmurki i na koniec udekorować świeżą miętą.
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 21
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 31