Do góry

Desery Przepis na:

Żytni placek z rabarbarem

Żytni placek z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 2009

Szybko się robi, szybko znika z talerzy. Połączenie twarogu i rabarbaru okazało się idealne. Polecam!

Składniki

  • mąka żytnia- 2,5 szklanki
  • jajka- 3 szt.
  • maślanka- 1 szklanka
  • olej- 0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia- 3 łyżeczki
  • brązowy cukier- 1 szklanka
  • twaróg- 2 kostki po 25 dag
  • kwaśna śmietana- 5 łyżek
  • cukier puder- 3 łyżki
  • rabarbar obrany i pokrojony w kostkę- 2 szklanki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żytni placek z rabarbarem

Przygotowanie

  1. Maślankę, jajka, olej połącz przy pomocy miksera. Dodaj cukier, stopniowo wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłóż na blaszkę o wymiarach 26x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Twaróg zmiksuje z cukrem pudrem i śmietaną. Wyłóż go łyżką na ciasto. Ciasto posyp rabarbarem. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń