Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty dobry sos do makaronu :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8448
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8448
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Składniki
Cebule pokroić w mała kosteczkę, czosnek zgnieść i pokroić, wrzucić na patelnię z olejem. Podsmażyć. Następnie wrzucić mięso, posolić delikatnie i dodać pieprz. Mięso musi się podsmażyć, wtedy dodajemy pomidory z puszki i pokrojoną papryczkę, oraz trochę koncentratu.
Wszystko musi się dusić na małym ogniu, wtedy dodajemy pietruszkę (wcześniej posiekaną), oregano , bazylię,pieprz, ciut soli do smaku. Jeśli ktoś ma może użyć świeże zioła, będzie jeszcze lepsze :D