Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna baka do koszyka Wielkanocnego.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 346
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104598
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9113
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 346
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104598
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9113
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku wymieszać z 3 łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce do fermentacji.
Następnie dodać do masy jajecznej razem z rozpuszczonym ciepłym masłem. Zalać mąkę, wycisnąć sok z cytryny i wyrabiać ciasto ręką przez pół godziny.
Po czym przelać do przygotowanej formy i odstawić jeszcze do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec około 35-40 minut.