Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna baka do koszyka Wielkanocnego.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1748
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18590
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6540
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1165
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1748
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18590
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6540
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1165
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku wymieszać z 3 łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce do fermentacji.
Następnie dodać do masy jajecznej razem z rozpuszczonym ciepłym masłem. Zalać mąkę, wycisnąć sok z cytryny i wyrabiać ciasto ręką przez pół godziny.
Po czym przelać do przygotowanej formy i odstawić jeszcze do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec około 35-40 minut.