Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna baka do koszyka Wielkanocnego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku wymieszać z 3 łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce do fermentacji.
Następnie dodać do masy jajecznej razem z rozpuszczonym ciepłym masłem. Zalać mąkę, wycisnąć sok z cytryny i wyrabiać ciasto ręką przez pół godziny.
Po czym przelać do przygotowanej formy i odstawić jeszcze do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec około 35-40 minut.