Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna baka do koszyka Wielkanocnego.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7164
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7164
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku wymieszać z 3 łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce do fermentacji.
Następnie dodać do masy jajecznej razem z rozpuszczonym ciepłym masłem. Zalać mąkę, wycisnąć sok z cytryny i wyrabiać ciasto ręką przez pół godziny.
Po czym przelać do przygotowanej formy i odstawić jeszcze do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec około 35-40 minut.