Do góry

Dodatki Przepis na:

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2486 Ocena: 17243

Dodano:

Odsłon: 466

Wyborna baka do koszyka Wielkanocnego.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Babka cytrynowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę.

  2. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku wymieszać z 3 łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce do fermentacji.

  3. Następnie dodać do masy jajecznej razem z rozpuszczonym ciepłym masłem. Zalać mąkę, wycisnąć sok z cytryny i wyrabiać ciasto ręką przez pół godziny.

  4. Po czym przelać do przygotowanej formy i odstawić jeszcze do wyrośnięcia.

  5. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec około 35-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń