Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego nie da się opisać. Trzeba zrobić i zobaczyć, i spróbować samemu. Fajna kiszonka!
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 223
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 519
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 223
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 519
Składniki
Obierz czosnek, następnie zmiksuj go z 1 litrem kefiru blenderem na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Dodaj sól, miksuj przez kolejne 30 sekund. Dolej pozostały kefir i wymieszaj.
Botwinkę wraz z burakami dobrze umyj i przetnij korzenie na pół.
Umieść buraczki w odpowiednio dużym słoiku korzeniem do dołu. Zalej kefirem z przyprawami.
Kiszonka jest gotowa po 3-4 tygodniach, ale najlepsza – po 2-3 miesiącach. Kiszonka mocno pracuje, więc w początkowej fazie trzeba odkręcać słoik przynajmniej 1 raz dziennie, aby ją odgazować. Zapach może być dziwny, ale bardzo przyjemny.