Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosty dodatek do dań głównych, nieraz takie są najlepsze, a nawet zbawienne. Mój młodszy Synek, gdy robię zakupy w warzywniaku zawsze wybiera brokuł, więc chcąc nie chcąc muszę go kupić, a potem coś z niego przygotować. Najlepszą opcją jest gotowanie na parze i tak właśnie robię. A ostatnio pod ręką wpadły mi orzechy włoskie, więc stały się one fajnym chrupiącym dodatkiem. Zapraszam :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Brokuł dokładnie umyć. Następnie rozdzielić na różyczki, dokładnie posolić i gotować na parze (ja gotowałam w szybkowarze na parze ok. 10 min.) Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na suchej patelni przez 2-3 min., aby stały się jeszcze bardziej chrupiące. Wymieszać z oliwą z oliwek. Ugotowany brokuł posypać orzechami wymieszanymi z oliwą oliwek.
Smacznego :)