Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosty dodatek do dań głównych, nieraz takie są najlepsze, a nawet zbawienne. Mój młodszy Synek, gdy robię zakupy w warzywniaku zawsze wybiera brokuł, więc chcąc nie chcąc muszę go kupić, a potem coś z niego przygotować. Najlepszą opcją jest gotowanie na parze i tak właśnie robię. A ostatnio pod ręką wpadły mi orzechy włoskie, więc stały się one fajnym chrupiącym dodatkiem. Zapraszam :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 926
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12765
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 926
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12765
Składniki
Brokuł dokładnie umyć. Następnie rozdzielić na różyczki, dokładnie posolić i gotować na parze (ja gotowałam w szybkowarze na parze ok. 10 min.) Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na suchej patelni przez 2-3 min., aby stały się jeszcze bardziej chrupiące. Wymieszać z oliwą z oliwek. Ugotowany brokuł posypać orzechami wymieszanymi z oliwą oliwek.
Smacznego :)