Do góry

Dodatki Przepis na:

Brokuł na parze z orzechami

Brokuł na parze z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 262

Dzisiaj bardzo prosty dodatek do dań głównych, nieraz takie są najlepsze, a nawet zbawienne. Mój młodszy Synek, gdy robię zakupy w warzywniaku zawsze wybiera brokuł, więc chcąc nie chcąc muszę go kupić, a potem coś z niego przygotować. Najlepszą opcją jest gotowanie na parze i tak właśnie robię. A ostatnio pod ręką wpadły mi orzechy włoskie, więc stały się one fajnym chrupiącym dodatkiem. Zapraszam :)

Składniki

  • Brokuł świeży 500 g.
  • Orzechy włoskie ok. 10 g.
  • Oliwa z oliwek 2-3 łyżeczki
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuł dokładnie umyć.
    Następnie rozdzielić na różyczki, dokładnie posolić i gotować na parze (ja gotowałam w szybkowarze na parze ok. 10 min.)

    Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na suchej patelni przez 2-3 min., aby stały się jeszcze bardziej chrupiące. Wymieszać z oliwą z oliwek.


    Ugotowany brokuł posypać orzechami wymieszanymi z oliwą oliwek.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń