Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko duszona na patelni, przyrządzona z takimi dodatkami traci swoja naturalną brukselkowatość.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 279
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 233
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1350
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 279
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 233
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1350
Składniki
Brukselki obrałam z brzydkich liści zewnętrznych i przekroiłam na połówki. Boczek pokroiłam w kostkę a pomidory w paski.
Lekko wytopiłam boczek, u mnie było za mało tłuszczu wiec dodałam łyżkę gęsiego smalcu. Dodałam brukselki, lekko je zrumieniłam. Podlałam wodą dodałam pomidory i dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec doprawiłam solą i pieprzem.
Smacznego :)