Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko duszona na patelni, przyrządzona z takimi dodatkami traci swoja naturalną brukselkowatość.
Polecam.
Odsłon: 244
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 346
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 694
Polecam.
Odsłon: 244
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 346
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 694
Składniki
Brukselki obrałam z brzydkich liści zewnętrznych i przekroiłam na połówki. Boczek pokroiłam w kostkę a pomidory w paski.
Lekko wytopiłam boczek, u mnie było za mało tłuszczu wiec dodałam łyżkę gęsiego smalcu. Dodałam brukselki, lekko je zrumieniłam. Podlałam wodą dodałam pomidory i dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec doprawiłam solą i pieprzem.
Smacznego :)