Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko duszona na patelni, przyrządzona z takimi dodatkami traci swoja naturalną brukselkowatość.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 145
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 103
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 145
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 103
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Składniki
Brukselki obrałam z brzydkich liści zewnętrznych i przekroiłam na połówki. Boczek pokroiłam w kostkę a pomidory w paski.
Lekko wytopiłam boczek, u mnie było za mało tłuszczu wiec dodałam łyżkę gęsiego smalcu. Dodałam brukselki, lekko je zrumieniłam. Podlałam wodą dodałam pomidory i dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec doprawiłam solą i pieprzem.
Smacznego :)