Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko duszona na patelni, przyrządzona z takimi dodatkami traci swoja naturalną brukselkowatość.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 117
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 846
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 508
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 515
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 117
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 846
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 508
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 515
Składniki
Brukselki obrałam z brzydkich liści zewnętrznych i przekroiłam na połówki. Boczek pokroiłam w kostkę a pomidory w paski.
Lekko wytopiłam boczek, u mnie było za mało tłuszczu wiec dodałam łyżkę gęsiego smalcu. Dodałam brukselki, lekko je zrumieniłam. Podlałam wodą dodałam pomidory i dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec doprawiłam solą i pieprzem.
Smacznego :)